Paul M.G. Smit fotograaf/tekstschrijver

Ooit begonnen in de fotografie kwam ik in de muziekwereld terecht en van daaruit in het theatervak. Fotograferen verleer je nooit en heb ik altijd “erbij” gedaan. Honderden bekende namen heb ik op film vastgelegd. Een kleine selectie staat op deze website. De meeste foto’s die je ziet zijn gemaakt op het North Sea Jazzfestival in Den Haag en tijdens de Blues Estafette in Vredenburg te Utrecht.  Na de gedwongen verhuizing van het NSJ naar Rotterdam ben ik nooit meer op het festival geweest.

Min of meer bij toeval werd ik gevraagd om voor een krant een artikel te schrijven. Ik had nooit verwacht dat ik dit kon. Maar de redactie was zeer tevreden en zo ontstond mijn journalistieke loopbaan op freelance basis.

Maar ik heb nog veel meer gedaan dan foto’s maken en schrijven. Ik werd vooral bekend van de evenementen die heb mogen organiseren en de promotie van bedrijven met spraakmakende stunts. Maar mijn passie ligt met name bij de onderzoeksjournalistiek en bij de boekenwereld. Wil je een boek uitgeven en zou mijn hulp kunnen gebruiken? Neem contact op. Op deze website zal ik binnenkort meer vertellen. Maar eerst de foto’s uploaden.

Foto achtergrond: Roel van Noord, Naarden Vesting.